KBC Banking

04/12/11 om 06:04 - Bijgewerkt om 06:04

Voor zijn app reduceerde KBC de functies tot het meest essentiële wat een gebruiker mobiel nodig heeft: de stand van uw rekeningen raadplegen, en snel overschrijvingen doen naar eigen rekeningen of die van anderen.

Webbanking is al jaren geleden doorgebroken en geldt vandaag als een van de belangrijkste redenen waarom mensen op het internet gaan. Mobiel bankieren is daar nog lang niet, maar de gebruiksvriendelijkheid van banking-apps, zoals die van KBC, kan snel zieltjes winnen als mobiel internetgebruik verder doorbreekt.

Voor zijn app reduceerde KBC de functies tot het meest essentiële wat een gebruiker mobiel nodig heeft: de stand van uw rekeningen raadplegen, en snel overschrijvingen doen naar eigen rekeningen of die van anderen. Het gebeurt namelijk niet zelden dat het u onderweg pas te binnen schiet dat u dringend een overschrijving moet doen. Met KBC Banking hoeft u niet meer te wachten tot u achter een pc zit, en dus het risico loopt dat u het wéér zult vergeten.

'Dit is tot nu toe de enige mobiele banking-app die gewoon via drag-and-drop werkt', zegt Gregory Janssens. 'Het is het soort programma dat je blind kunt gebruiken. Onlangs zat ik met een vriend op café, en toen we moesten betalen, bleek dat ik geen cash op zak had. Hij betaalde daarop de volledige rekening, ik schreef op hetzelfde moment al geld over van mijn bankrekening naar de zijne.'

KBC Banking
Platform: iOS, Android Prijs: gratis

Lees meer over:

Onze partners