Google-topvrouw stapt over naar Yahoo

17/07/12 om 03:08 - Bijgewerkt om 03:08

Marissa Mayer, ooit de twintigste werknemer bij Google, maakt de overstap naar Yahoo. Daar wordt ze CEO.

Google-topvrouw stapt over naar Yahoo

© Reuters

Yahoo meldde Mayers transfer net voor de bekendmaking van de kwartaalcijfers. "De raad van bestuur is ervan overtuigd dat de ongeëvenaarde ervaring van Marissa op het gebied van technologie, ontwerp en producttoepassingen net dat is wat Yahoo nodig heeft", liet bestuurder Fred Amoroso weten in een persbericht.

Lady Gaga

De 37-jarige Mayer was in 1999 de eerste vrouwelijke programmeur die voor Google ging werken. Ze werd geleidelijk één van de bekendste gezichten van de zoekgigant. Vorig jaar nog interviewde ze Lady Gaga. Ze was bij Google onder meer verantwoordelijk voor lokale zoekresultaten, Google Maps en Google Earth.

2000 mensen op straat

Mayer volgt bij Yahoo Scott Thompson op, die ontslag moest nemen nadat gebleken was dat hij gelogen had op zijn cv. Ze is al de vijfde ceo in vijf jaar tijd bij Yahoo, dat in april nog 2.000 mensen op straat zette om de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden. Het bedrijf, nog steeds goed voor 700 miljoen bezoekers per maand, is de laatste jaren ingehaald door Google en Facebook. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners