Google Street View verwijdert foto van kussende tieners

15/06/10 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:36

Google heeft een foto van zijn gratis dienst Street View verwijderd, waarop te zien was hoe een jong koppel innig ligt te kussen in het gras.

Google Street View verwijdert foto van kussende tieners

Het romantische tafereeltje speelde zich af in het Engelse Wolverhampton. Op het moment dat Eddie Bateman (16) en Hayley Moss (17) elkaar inning aan het omhelzen waren, reed een wagen van Google Street View voorbij om kiekjes van de omgeving te nemen.

De twee tieners hadden op dat moment niets in de gaten, en ontdekten de foto pas veel later.

In een interview met de krant Daily Mail zei het koppel onlangs nog dat het geen probleem heeft met de foto, maar Google blijkt het beeld nu toch te hebben weggehaald.

Omstreden

Google Street View is een gratis dienst toegankelijk via Google Maps, die gebruikers toelaat om virtueel door straten van dorpen en steden te rijden. Google-auto's met een camera op het dak maken daarvoor foto's van de omgeving, inclusief de aanwezige personen.

In verschillende landen is al protest gerezen tegen Google Street View. De foto's kunnen immers een inbreuk betekenen op het recht op privacy. Er zijn al meerdere gevallen bekend van personen die in een compromitterende situatie door Google gefotografeerd werden.

View Larger Map

Lees meer over:

Onze partners