Google krijgt boete voor hinderen onderzoek naar Streetview

16/04/12 om 07:13 - Bijgewerkt om 07:13

Internetgroep Google moet een boete betalen van 25.000 dollar voor het hinderen van een onderzoek door de Amerikaanse autoriteiten naar het onderscheppen van gegevens in het kader van Google's programma Streetview.

Google krijgt boete voor hinderen onderzoek naar Streetview

© Thinkstock

"Google heeft gedurende verschillende maanden met opzet het onderzoek van de federale commissie voor communicatie (FCC) gehinderd en vertraagd", aldus de FCC. Google krijgt de boete voor het "niet nakomen van vragen naar informatie en documenten".

Te goeder trouw

Een woordvoerder van Google liet weten dat Google "te goeder trouw gehandeld heeft om de vragen van de FCC te beantwoorden tijdens de volledige duur van het onderzoek" en toonde zich tevreden dat "uit het onderzoek gebleken is dat het internetbedrijf de wet nageleefd heeft".

Privégegevens opgeslagen

Google gaf in 2010 toe dat tussen 2006 en 2010 auto's die ingezet werden om straten te fotograferen ook privégegevens opgeslagen hadden die werden verkregen via wifi-verbindingen. Google-wagens maakten voor Streetview beelden in landen over de hele wereld, waaronder ook België. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners