Google-baas: Ontsnappen aan cyberverleden door naam te veranderen

18/08/10 om 17:45 - Bijgewerkt om 17:45

Eric Schmidt voorspelt dat jonge mensen ooit de kans zullen krijgen om hun naam te veranderen om te ontsnappen aan beschamende foto's en filmpjes van hen op sociale netwerksites.

Google-baas: Ontsnappen aan cyberverleden door naam te veranderen

© Reuters

Google-baas Eric Schmidt voorspelt dat jonge mensen ooit de kans zullen krijgen om hun naam te veranderen om te ontsnappen aan beschamende foto's en filmpjes van hen op sociale netwerksites als Facebook. Schmidt deed die opmerkelijke uitspraak in een interview met de Wall Street Journal.

"Ik geloof niet dat de maatschappij beseft wat er gebeurt als alles over iedereen voortdurend beschikbaar is en opgenomen wordt," zegt Schmidt.

Schmidt staat bekend om zijn opmerkelijke uitspraken. Zo zei hij vorig jaar: "Als er iets is dat anderen niet mogen weten, dan kunt u het om te beginnen misschien beter niet doen."

Sociaal netwerk Toch doen al maanden geruchten de ronde over een sociaal netwerk van Google zelf. Het platform zou Google.me gaan heten.

Google nam onlangs Slide en Jambool over, twee bedrijven gespecialiseerd in diensten voor sociale netwerken. Slide is een ontwikkelaar van sociale spelletjes en Jambool is gespecialiseerd in virtuele geldsystemen voor sociale netwerken.

Lees meer over:

Onze partners