Goggles Translate: Altijd een tolk op zak

07/05/10 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:03

Een foto nemen van een stukje tekst is vanaf nu het enige wat je moet doen als je iets wilt vertalen met de Android smartphone.

Goggles Translate: Altijd een tolk op zak

Google heeft de Android smartphone uitgerust met een nieuwe applicatie. Via Goggles Translate hebben de gebruikers nu steeds een tolk op zak.

Een foto nemen van een stukje tekst is vanaf nu het enige wat je moet doen als je iets wilt vertalen met de Android smartphone. De afbeelding wordt naar de servers van Google gestuurd die de tekst "lezen" of analyseren waarna je de tekst in de taal naar keuze te zien krijgt op je telefoonscherm.

Momenteel kun je enkel foto's van Engelse, Franse, Duitse, Italiaanse of Spaanse woorden laten inscannen en analyseren. Het vertalen kan naar diezelfde talen maar ook naar tien andere, waaronder het Albanees en het Afrikaans. Binnenkort wil Google het aanbod talen nog uitbreiden.

Combinatie

Goggles Translate combineert twee bestaande applicaties: Translate, waarmee je stukjes tekst kunt laten vertalen naar 52 talen, en Goggles. Die laatste functie lanceerde Google in december voor Androids. Als gebruikers een foto nemen van een monument, een boek of een barcode, geeft het programma links door die verwijzen naar jouw afbeelding. Zo kun je in enkele seconden tijd informatie ontvangen over een hotel waar je voor staat.

Lees meer over:

Onze partners