Gehackt Twitteraccount Fox News: 'Obama is dood'

04/07/11 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:55

Hackers hebben maandagochtend de politieke Twitteraccount van de Amerikaanse zender Fox News gekaapt. Ze verspreidden het bericht dat de Amerikaanse president was doodgeschoten.

Gehackt Twitteraccount Fox News: 'Obama is dood'

Hackers hebben maandagochtend de politieke Twitteraccount van de Amerikaanse zender Fox News gekaapt. Onder @FoxNewspolitics verspreidden ze het (valse) bericht dat de Amerikaanse president Barack Obama was doodgeschoten.

'BREAKING NEWS: President @BarackObama assassinated, 2 gunshot wounds have proved too much. It's a sad 4th for #america', zo luidde het op @FoxNewspolitics.

Vijf uur na de publicatie van het bericht stond het nog steeds online. Het bericht werd ook honderden keren geretweet - verder verspreid door volgers van de account van Fox News. De politieke Twitteraccount van Fox News heeft meer dan 34.000 volgers.

Op zijn website bevestigt Fox News dat het gaat om valse berichten. De zender laat weten elk ongemak dat de valse tweets hebben veroorzaakt, te betreuren.

De verantwoordelijkheid voor de cyberaanval is opgeëist door een groep die zich The Script Kiddies noemt.

Maandag is het 4 juli, de dag waarop de Amerikanen de aanname van de Onafhankelijkheidsverklaring in 1776 herdenken. 'Obama brengt de feestdag door met zijn familie', meldt Fox News. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners