Fout verstoort Twitter urenlang

11/05/10 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:25

Door een simpele code konden gebruikers van Twitter anderen verplichten om hen te volgen.

Fout verstoort Twitter urenlang

© Reuters

Door een simpele code konden gebruikers van Twitter anderen verplichten om hen te volgen. Vooral Twitterende bekendheden werden het slachtoffer van het foutje in de programmatuur van de microblogsite. Ondertussen is het probleem al opgelost.

Wie bijvoorbeeld "accept @ladygaga" intikte, verplichtte de excentrieke popzangeres om hem te volgen. Volgens de technologieblog Gizmodo, was het een Turkse Twitter-gebruiker die op het foutje in de programmatuur van de microblogsite stootte.

"Volg deze simpele richtlijnen om eender welke Twitter-gebruiker, van Oprah Winfrey tot Ashton Kutcher, te verplichten om jou te volgen", stond te lezen op de blog. Urenlang maakten gebruikers gretig gebruik van deze tip.

Twitter kon de fout snel oplossen en resette alle profielen om de aangerichte schade te herstellen. Daardoor zaten veel gebruikers een tijdlang zonder vrienden of volgers.

Geen toestemming

De sociale netwerksite bestaat sinds 2007 en telt ondertussen al meer dan honderd miljoen gebruikers. Via de site kunnen ze andere mensen volgen zonder daarvoor hun toestemming nodig te hebben. Bij Facebook is dat bijvoorbeeld wel het geval.

Lees meer over:

Onze partners