Facebook vernieuwt profielpagina's

06/12/10 om 12:13 - Bijgewerkt om 12:13

Zo zullen foto's een meer prominente plek krijgen en 'belangrijke' vrienden en hun banen en bezigheden beter onder de aandacht gebracht worden.

Facebook vernieuwt profielpagina's

© Reuters

De sociale netwerksite Facebook gaat zijn profielpagina's vernieuwen. Zo zullen foto's een meer prominente plek krijgen en 'belangrijke' vrienden en hun banen en bezigheden beter onder de aandacht gebracht worden.

Josh Wiseman van Facebook legt op zijn blog uit wat er precies allemaal verandert.

Bovenaan de profielpagina, in het biografiegedeelte, komt nu te staan waar een Facebookgebruiker vandaan komt, waar hij naar school is geweest en wat zijn beroep is.

Direct hieronder komt ruimte voor een rijtje foto's waarop hij of zij onlangs is 'getagd' door vrienden. Bij de huidige profielpagina's staan foto's onder een apart tabblad.

Daarnaast wordt het voor de gebruikers mogelijk aan te geven wie van hun vrienden voor hen het belangrijkst zijn, en kunnen zij openlijk groepen vrienden en familieleden creëren.

Volgens Wiseman is het nieuwe profiel waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar beschikbaar voor alle 500 miljoen gebruikers van Facebook.

Lees meer over:

Onze partners