Facebook past ongevraagd e-mailadressen aan

26/06/12 om 15:05 - Bijgewerkt om 15:05

Facebook heeft zonder verwittiging de e-mailadressen op de profielen van zijn gebruikers aangepast naar @facebook.com.

Facebook past ongevraagd e-mailadressen aan

© Reuters

Onopvallend en in alle stilte heeft Facebook de e-mailadressen van de gebruikers aangepast naar een adres met de eigen domeinnaam @facebook.com. Het echte e-mailadres van de gebruikers is daardoor niet meer zichtbaar. Dat staat te lezen op de Forbes-website.

Stiekem

Mensen die in hun profiel-url hun volledige naam hebben, kregen een e-mailadres met die naam en @facebook.com, bijvoorbeeld voornaam.naam@facebook.com. Anderen kregen een willekeurig nummer voor het apenstaartje.

Het eerder ingestelde, persoonlijke e-mailadres is van het profiel verdwenen. Op die manier wil Facebook het gebruik van de interne e-maildienst opleggen.

Aanpassen

Gebruikers die niet erg opgezet zijn met de zoveelste stiekeme ingreep van Facebook kunnen het gedane leed echter wel omkeren, zij het via een omweg. In de contactinstellingen kan elke gebruiker het @facebook.com-adres verbergen en het eigen adres opnieuw zichtbaar maken.

E-maildienst Facebookgebruikers kregen in 2010 al een @facebook.com-adres. De e-maildienst werd bij de lancering de "doodsteek voor Gmail" genoemd, maar is nooit echt van de grond gekomen. Door de persoonlijke adressen van de gebruikers te vervangen door de facebook.com-varianten hoopt Facebook waarschijnlijk het tij te doen keren. Mogelijk om meer adverteerders te lokken. (GM)

Lees meer over:

Onze partners