Facebook maakt nog steeds verlies, maar de omzet stijgt

24/10/12 om 00:33 - Bijgewerkt om 00:33

Stijgende advertentie-inkomsten zorgen ervoor dat de omzet van Facebook stijgt. Maart het sociale netwerk is nog niet uit de nesten: het maakt nog steeds verlies.

Facebook maakt nog steeds verlies, maar de omzet stijgt

© Reuters

Facebook heeft in het derde kwartaal verlies gedraaid. Dat kwam netto uit op 59 miljoen dollar, tegen een winst van 227 miljoen dollar vorig jaar, zo maakte het sociale mediabedrijf bekend.

De omzet van Facebook steeg met 32 procent tot 1,26 miljard dollar. Dat was onder meer het gevolg van een groei van de advertentie-inkomsten. De advertentieomzet ging met 36 procent omhoog tot bijna 1,1 miljard dollar. De inkomsten stegen met 13 procent.

Beter dan verwacht

Het omzetcijfer van Facebook overtrof de verwachting van analisten, die zich de afgelopen weken vooral zorgen hadden gemaakt over de omzetontwikkeling bij het bedrijf.

Ook de inkomsten uit advertenties op mobiele apparaten baarden de marktvorsers zorgen. Maar Facebook meldde dat mobiele reclame voor 14 procent van de totale advertentieomzet zorgde. Dat is ver boven de verwachtingen. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners