Facebook lanceert 'Timeline': een tijdsbalk van uw leven

23/09/11 om 07:50 - Bijgewerkt om 07:50

Facebook gaat de profielpagina's van gebruikers grondig vernieuwen. Een van de nieuwigheden is 'Timeline'.

Facebook lanceert 'Timeline': een tijdsbalk van uw leven

© Reuters

Facebook gaat de profielpagina's van gebruikers grondig vernieuwen. Een van de nieuwigheden is 'Timeline', een soort audiovisuele tijdsbalk waarop gebruikers hun leve leven vanaf de geboorte kunnen samenvatten.
CEO Mark Zuckerberg kondigde 'Timeline' aan tijdens de jaarlijkse conferentie van Facebook voor ontwikkelaars, F8, in San Francisco. "Het verhaal van je hele leven", dat is wat je dankzij de 'Timeline' met Facebook kan vertellen, aldus Zuckerberg.

Zuckerberg toonde zijn eigen 'Timeline'. Hij liep doorheen de jaren, met foto's van hemzelf, maar ook met een kaart waarop zijn reizen staan aangeduid. Dankzij andere toepassingen kon je ook volgen wat hij had gelezen, bekeken of beluisterd.

"Timeline toont al uw recente activiteiten. En als u teruggaat in de tijd, vat het samen wat er gebeurd is in uw leven", zei Zuckerberg.

Deze nieuwe toepassingen, waarvan die de internetgebruikers de privacy-instellingen kunnen personaliseren, zullen "in de komende weken" beschikbaar zijn op het profiel van de 750 miljoen gebruikers van Facebook. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners