Facebook lanceert nieuwe functies

07/10/10 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

De sociale netwerksite Facebook heeft enkele nieuwigheden voor zijn gebruikers gelanceerd. Voortaan is het gemakkelijker om gegevens en foto's te delen met een beperkte groep vrienden. Ook is het voor gebruikers mogelijk hun profiel te downloaden en om na te gaan hoe toepassingen hun gegevens gebruiken.

Facebook lanceert nieuwe functies

© Reuters

In de nieuwe 'groups' kunnen gebruikers vrienden aanduiden waarmee ze bepaalde gegevens of foto's delen, zonder alle vrienden op hun profiel te betrekken. Zo is het mogelijk foto's te laten zien aan familie of mensen met dezelfde interesses, zonder dat collega's van op het werk kunnen meekijken. Er kan ook gechat worden met de leden van de groep die op dat moment online zijn.

Bij het aanmaken van een groep is de standaardinstelling dat anderen de groep kunnen zien, maar niet de inhoud. Het is mogelijk om de groep publiek te maken of helemaal geheim.

Downloaden

Daarnaast komen er nog een aantal andere nieuwe functies op de site. Gebruikers kunnen voortaan hun hele profiel downloaden, zodat ze berichten, statussen en foto's bewaren op hun pc. Ook is het mogelijk om te volgen welke gegevens door bepaalde toepassingen worden gebruikt om profielen te personaliseren. Deze gegevens kunnen worden aangepast of volledig verwijderd.

Nog niet bij ons

Voorlopig zijn nog niet alle functies beschikbaar op de Nederlandstalige versie van Facebook. Volgens Facebook-oprichter Mark Zuckerberg worden ze zo snel mogelijk wereldwijd verspreid.

Lees meer over:

Onze partners