Een topsporter in bed

19/03/12 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Hotelketen 'Holiday Inn' werkt aan een toepassing die het kruim der Britse atleten permanent naar hun Londense vestiging haalt.

Een topsporter in bed

Na brandweermannen krijg je straks ook sportlui in augmented reality (AR)geserveerd.
Hotelketen 'Holiday Inn' werkt aan een toepassing die het kruim der Britse atleten permanent naar hun Londense vestiging haalt. Als hoofdsponsor van de Olympische Spelen bieden ze al hun gasten deze zomer een sportieve hoogdag aan. Wie een kamer boekt, vindt dan steevast een gratis topsporter in zijn bed. Een koopje dus! En een mooie blik in de toekomst van AR!

Onderstaand filmpje gunt je een blik in de 'making of' van de applicatie. Daarin zie je de sporters enigszins onwennig postvatten in een groene kamer. Die monotone omgeving en bijhorend mannetje laten de makers toe om de sporters 'uit te knippen' en hen op een andere achtergrond te plaatsen: de realiteit van de hotelgast bijvoorbeeld.

Wie straks zijn omgeving door de Holiday Inn app bekijkt, waant zich plots in het sportstadium. Windsurfer Nick Dempsey surft met een laken op je bed, tafeltennisser Will Bayley pingpongt in de receptie en verspringer Chris Tomlinson buitelt door de gangen.

Of de toepassing een gouden medaille binnenrijft, zal moeten blijken. Maar de training ziet er veelbelovend uit.

Tina Stroobandt/Jusbox.be

Lees meer over:

Onze partners