Druk uw stempel op de wereld

07/09/12 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

Met de komst van het internet, ontstond de behoefte aan filters om parels uit de dagelijkse stroom nieuwigheden te vissen.

Druk uw stempel op de wereld

© Stamped

Met de komst van het internet, ontstond de behoefte aan filters om parels uit de dagelijkse stroom nieuwigheden te vissen. Naast traditionele media, doen ook allerlei appmakers een gooi naar deze rol. Stamped haalde het grote geschut van stal en charterde Justin Bieber en Ellen Degeneres voor de lancering van haar nieuwe app. Hierdoor krijgt deze tool behoorlijk wat aandacht.

De principes zijn echter niet nieuw. Via Stamped drukt u een stempel op de muziek, boeken, films en apps die u écht leuk vindt: u krijgt immers maar 100 stuks, dus selectief zijn is de boodschap.

De interface presenteert niet enkel de eigen 'stamps', maar ook die van vrienden en van door u geselecteerde 'smaakmakers'. Dat zijn bovenstaande beroemdheden, maar ook mediasites en blogs die uw voorkeur wegdragen. Via twitter en facebook voegt u die makkelijk toe. Of u selecteert ze uit de eindeloze lijst van de makers. En dan... kan het grasduinen beginnen.

U beluistert de aangeraden tracks meteen via Spotify, bekijkt trailers binnen de app en kan to do lijstjes aanleggen van nog te lezen boeken. Vanzelfsprekend ontvangt ook de intussen onvermijdelijke badges en punten voor uitgeteste functies. Niet nieuw, wel mooi vormgegeven en (dankzij het schijnbaar gigantische marketingbudget) een mogelijks blijvertje.

http://www.stamped.com/


Tina Stroobandt selecteert vier maal per week een app of site van de dag.

Lees meer over:

Onze partners