Dragon Dictation

23/11/11 om 14:05 - Bijgewerkt om 14:05

Nuance is met zijn Dragon NaturallySpeaking-product nu marktleider op het vlak van spraaktechnologie, en brengt die knowhow stilaan naar mobiele platformen.

Het Amerikaanse Nuance brengt alle spraaktechnologie samen die aan het begin van de eeuw zoveel hype veroorzaakte. Het bedrijf nam onder meer in 2008 de spraakafdeling van het Nederlandse Philips over, en na het faillissement van Lernout & Hauspie in 2000 kocht het ook alle technologie van dat voormalige Vlaamse succesverhaal.

Nuance is met zijn Dragon NaturallySpeaking-product nu marktleider op het vlak van spraaktechnologie, en brengt die knowhow stilaan naar mobiele platformen. Dragon Dictation is een app die met de technologie van NaturallySpeaking ingesproken boodschappen automatisch omzet in tekst, die u dan via sms of e-mail kunt versturen. Zo voer je vijf keer sneller een bericht in dan wanneer je het typt, denkt Nuance.

'Spraaktechnologie staat vandaag verder dan men denkt', zegt Brice Le Blévennec. 'Bovendien is deze app perfect op maat van het platform waarop het wordt gebruikt: je zult hier geen volle A4's mee produceren, maar om snel een bericht of een notitie in te voeren - als je bijvoorbeeld je handen niet meteen vrij hebt - is Dragon Dictation bijzonder handig.'

Dragon Dictation

Platform: iOS Prijs: gratis

Lees meer over:

Onze partners