"Dé technologie voor internettelevisie zal uit Vlaanderen komen"

07/10/10 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:07

Bart Van Coppenolle, de voormalige topman van Metris, wil met internettelevisie de wereld veroveren.

Terwijl Apple, Microsoft en Google volop investeren in het vinden van de juiste technologie om internettelevisie van de grond te krijgen, meent Van Coppenolle dat hij de sleutel tot het succes heeft gevonden. Hij wil internettelevisie eerst in Vlaanderen lanceren en van hieruit de wereld veroveren.

In het duidingmagazine Z-Talk Goossens vertelt hij dat hij volop op zoek is naar financiers om zijn nieuwe onderneming uit de grond te stampen. Momenteel lopen de patentaanvragen nog voor zijn technologie. Hij verwacht dat die later dit jaar afgerond zullen zijn. Dan kan hij ook vertellen welke denkfout de Apples en Googles van deze wereld maken in hun zoektocht naar de fel begeerde technologie.

Bekijk een fragment uit de aflevering

Bart Van Coppenolle doet zijn uitspraken in een interview over de 30e verjaardag van GIMV. Zijn gesprekspartner is Koen Dejonckheere, die sinds twee jaar de plak zwaait bij de investeringsmaatschappij. GIMV was negen jaar lang een financiële partner van Metris. Zowel Dejonckheere als Van Coppenolle beschrijven het huwelijk Metris-GIMV als een passionele relatie, waarin emoties hoog konden oplopen. Bart Van Coppenolle was het niet altijd eens met de manier waarop GIMV de zaken aanpakte. Maar als het op zijn nieuwe bedrijf voor internettelevisie aankomt, blijft Van Coppenolle wel geïnteresseerd in GIMV als kapitaalverschaffer. "Om een nieuwe passionele relatie te starten."

Het innovatieve bedrijf Metris ontwikkelde driedimensionale meetsystemen voor de auto- en vliegtuigindustrie. In 2006 werd Metris Onderneming van het Jaar. Een jaar geleden werd Metris van de beurs gehaald na de overname door het Japanse Nikon.

Z-Talk Goossens, dit weekend op Kanaal Z vanaf zaterdagochtend 11 uur. En hier op knack.be.

Lees meer over:

Onze partners