De oorlog der koptelefoons: Bose dient klacht in tegen Beats

Een man draagt een koptelefoon van Beats by Dr. Dre © REUTERS

Pas nog werd het hippe koptelefoonmerk Beats by Dr. Dre voor drie miljard dollar overgenomen door Apple. Nu heeft het een klacht wegens patentenschending aan zijn been van gevestigde waarde Bose.

De Amerikaanse fabrikant van audio-apparatuur Bose heeft klacht ingediend tegen concurrent Beats, onlangs voor 3 miljard dollar opgekocht door Apple. Bose beschuldigt Beats ervan vijf patenten over ruisonderdrukking geschonden te hebben. Dat blijkt uit een gerechtelijk document, dat ingediend werd bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware.

Verkoopsverbod voor Beats

Bose zegt dat de verkoop van haar producten heeft geleden onder de “niet-loyale” concurrentie van Beats, en vraagt het gerecht om een schadevergoeding. Het audiobedrijf geeft echter geen schatting van hoeveel inkomsten het verloren heeft. Daarnaast vraagt Bose de rechtbank om een wereldwijd verbod op te leggen voor de verkoop van Beats Studio, zowel met draad als met bluetooth. Het zijn die koptelefoons waar vele muziek- en sporttoppers regelmatig mee gezien worden. Die koptelefoons beschikken, volgens Beats zelf, over een actief ruisonderdrukkingssysteem.

Nieuw probleem voor Apple

Bose verkoopt al sinds de jaren 2000 koptelefoons en oortjes met de zogenaamde “QuietComfort”-technologie. Die technologie werd in 2003, 2006 en 2009 hernieuwd.

Met deze klacht staat Apple mogelijk voor nieuwe juridische problemen. Al jarenlang voert het Amerikaanse technologiebedrijf een patentenoorlog uit met het Zuid-Koreaanse Samsung. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content