De meest gevolgde Belg op Twitter: Veerle Pieters

04/04/11 om 17:18 - Bijgewerkt om 17:18

De meeste mensen hebben nog nooit van Veerle Pieters gehoord, maar toch is @vpieters het meest gevolgde Belgische account op Twitter. Maar liefst 158.763 volgers heeft ze, terwijl ze zelf maar 271 mensen volgt. Ter vergelijking: premier Yves Leterme heeft iets meer dan 14.000 volgers. 'Ik ben nooit echt actief bezig geweest met het verzamelen van volgers' .

Bekend op Twitter (deel 1)Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Veerle Pieters. Morgen Dave Sinardet.

Naam: Veerle Pieters
Twitternaam: @vpieters Twittert sinds: 17 november 2006
Aantal volgers: 158.763
Volgt zelf: 271 Tweet: "A bit stuck? I've updated my inspiration stream. Spread the message and inspire :) http://t.co/tRtyuaC "

Waarom twittert u? @vpieters: "Toen ik in 2006 begon met Twitter, stond de site nog maar in haar kinderschoenen. Ik werkte nog op een beta-versie. Ik heb een Twitteraccount aangemaakt omdat een paar van mijn collega's er toen al een hadden, en ik wilde dat wel eens uitproberen."

"Al sinds 2003 heb ik een gewaardeerde blog, vooral in het buitenland. Ik ben een webdesigner, en ik schrijf daar ook over. Toen ik mijn blog oprichtte, was de hele bloghype nog maar net aan het opkomen. Veel mensen haken af als ze een tijdje aan het bloggen zijn geweest, ik niet. Ik ben altijd blijven doorgaan. Daarom is mijn blog volgens mij zo populair. Ik deel er ook heel erg veel kennis op: hoe je vanaf nul een website opbouwt bijvoorbeeld. Specifiek voor grafische designers natuurlijk hé."

"'Ik ben dan beginnen twitteren over design, grafisch en web. Vooral over design inspiratie. Ik krijg vooral reacties van mensen die een inspiratie blok hebben en om raad vragen. Ik wil mensen terug enthousiast krijgen over design."

"Ik twitter dus vaak over zaken die mezelf ook inspireren. Zo heb ik ongeveer 20.000 volgers verzameld. Maar toen werd ik ook opgepikt door Twitter zelf. Als je nu op je twitterprofiel ingeeft dat je geïnteresseerd bent in design, krijg je een lijstje waar ik tussen sta. Via dat lijstje heb ik al heel erg veel volgers gekregen. Zelf ben ik eigenlijk nooit echt actief bezig geweest met het verzamelen van volgers."

Wie volgt u zelf? @vpieters: "Ik volg niet zo veel mensen. Enkel vrienden of mensen die interessant zijn in mijn branche. Maar de meeste van mijn vrienden zijn ook interessante mensen in mijn branche, dus dan houdt het snel op."

"Ik heb een Twitteraccount aangemaakt omdat enkele buitenlandse vrienden van mij er al een hadden, en ik op de hoogte wilde blijven van hun doen en laten. Pas later ontdekte ik hoe ik zelf ook Twitter kon gebruiken. Om onder andere mijn blogposts te verspreiden, maar ook om nieuwe informatie te vinden. Je kan Twitter gebruiken om kennis op te doen, dat vind ik interessant omdat het sneller werkt dan het volgen van vele RSS feeds."

"Al van in het begin heb ik ook beslist om mijn twitter account niet commercieel te gebruiken. Mijn zaak Duoh! heeft een aparte twitter feed. Soms vloeit het in elkaar over, maar niet vaak, enkel indien er een educatieve kant aan verbonden zit."

Krijgt u veel respons op twitter?

@vpieters: "Ik merk toch een verschil in aantal pageviews op mijn blog bij sommige artikels als ik iets over het artikel tweet of niet. Dus ja, ik krijg wel degelijk veel respons. Ik krijg nu veel meer vragen via Twitter dan via e-mail. (NC)

Volg Veerle Pieters op Twitter

Volg Knack op Twitter

Lees meer over:

Onze partners