Coderunner: Een uurtje als spion

02/12/11 om 13:19 - Bijgewerkt om 13:19

Wat is een spel méér dan een manier om te ontsnappen uit de realiteit. Het nieuwe iPhone spel 'Coderunner' verlegt de bakens van die betrachting.

Wat is een spel méér dan een manier om te ontsnappen uit de realiteit. Het nieuwe Iphone spel 'Coderunner' verlegt de bakens van die betrachting. In dit spannende spionagespel word jij zelf gerekruteerd als nieuwe geheim agent voor het 'Department of Privacy', dat instaat voor de beveiliging van ieders online en offline gegevens.

Een flitsende intro, die eindigt met een knappe zoom op jouw exacte locatie, gooit je meteen middenin het spel en op straat. Deze game speel je namelijk niet met je handen, maar met je hele lijf. Een duistere walky talky stem vermaant je je huis te verlaten wegens een 'breach of security en stuwt je met een herhaaldelijk 'You are not safe. Get out of there!' weg van je woonst.

Daar vermengen fictie en realiteit zich nog sterker. De smartphone van een politicus blijkt gestolen in jouw stad. Aan jou om het toestel te onderscheppen! De dief blijkt laatst gespot aan de (echte!) bushalte op honderd meter van jouw deur. Ook de dichtstbijzijnde bar, bankautomaat en hotel krijgen hun plaats in het verhaal. Dank u, google maps!

Bovendien maak je ook zelf 'deaddrops' voor bijeen gespeelde informatie aan, die voortaan elke speler kan hergebruiken. Daarin laat je videoberichten, bewijsmateriaal of gecodeerde bestanden achter. Alsook de compromitterende pikante foto's waar het verhaal om draait.

Voor ieder wat wils en voor 2 dollar te koop. Wij zijn er nog eens mee weg!

Tina Stroobandt / Jusbox.be

Lees meer over:

Onze partners