Clo Willaerts is @Bnox: Passionele Vlaming op Twitter

23/03/11 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Clo Willaerts, of @Bnox, is met ruim 8.500 volgers een populaire Vlaming op Twitter. We vroegen haar hoe ze er in haar eentje in slaagt om zoveel mensen te boeien met haar tweets.

"Ik sta 's ochtends vroeger op voor Twitter"

Hoe bent u terecht gekomen op Twitter? Willaerts: "In 2007, toen Twitter een jaar bestond, heeft een vriend van mij een Twitteraccount in mijn naam aangemaakt. Hij dwong mij om sociale netwerksites te gebruiken, al was het in het begin erg onduidelijk hoe ik moest Twitteren. Ik was heel snel overtuigd van Twitter omdat ik op die manier interessante en inspirerende links snel kon delen met anderen."


Uw naam komt regelmatig voor in de suggesties van Twitter. Volgt u op uw beurt iedereen die u volgt? Willaerts: "Nu heb ik ongeveer 8.500 volgers, maar dat verandert elke dag. Om spam te vermijden, volg ik niet automatisch iedereen die mij volgt. Als ik merk dat iemand mij vermeldt in zijn of haar tweet, zal ik die persoon terugvolgen als we dezelfde interesses hebben. Eén keer om de twee maanden, als ik mij slecht voel of een baaldag heb, ontvolg ik oninteressante mensen. Zo houd ik de 'Twitterhygiëne' op peil (lacht). De suggestiefunctie van Twitter is wel erg handig, zo kom ik in contact met mensen waarmee ik heel wat gemeen heb. Elke dag pik ik zelf een aantal accounts uit die ik op basis van de suggesties volg."

Tweet u over uw privéleven of in functie van uw werk?

Willaerts: "Ik ben een speciaal geval en houd mijn hobby en werk niet gescheiden van elkaar. Als manager van de sociale media afdeling van Sanoma Magazines, ben ik voor het werk veel bezig met blogs, Facebook en Twitter. Als ik iets interessant tegenkom op een site, of het nu tijdens het werk is of thuis, zal ik het snel posten op Twitter. Het duurt bovendien maar 10 seconden. Mijn job verlangt dat ik voortdurend bezig ben met het allerlaatste nieuws, waardoor ik perfect in staat ben om actuele thema's op sociale netwerksites te plaatsen."

Hoe lang besteedt u dagelijks aan Twitter? Willaerts: "Omdat ik mijn hobby en werk dooreen haal, is het moeilijk te zeggen wanneer ik niet voor mijn job op Twitter en Facebook zit. Als ik er echt een getal op moet plakken, kom ik toch aan minstens 3 tot 4 uur per dag. Ik sta zelfs 's morgens vroeger op, om in alle rust sociale netwerksites en andere inspirerende sites te bekijken."

Hoe laat is dat dan? Willaerts: "Meestal sta ik op om 6 uur terwijl ik maar om 9 uur op het werk moet zijn. Dat is het meest rustige moment op de dag voor mij. Als ik op een drukker moment niet genoeg tijd heb om een volledig bericht op mijn blog te plaatsen, zet ik het snel op Twitter of Facebook. Bovendien heb ik ook een automatische functie die posts van mijn blog rechtstreeks verbindt met mijn Facebookpagina en Twitteraccount. Met mijn Blackberry kan ik overal en op snelle manier iets posten waardoor ik heel wat tijd uitspaar per dag."

Wordt u niet asociaal als u in gezelschap van anderen vaak bezig bent op uw Blackberry?
Willaerts: "Ik probeer mij zo veel mogelijk te distantiëren van mijn Blackberry als ik bij anderen ben. Maar als iemand mij vermeldt in zijn of haar tweet, begint het rood lampje op mijn Blackberry te flikkeren, en dan is de drang groot om te kijken wie wat schrijft. Meestal probeer ik mij dan om te draaien om mensen in mijn gezelschap niet te kwetsen. Als het echt moet ga ik even naar het toilet om daar rustig de tweets te bekijken en erop te antwoorden. Bovendien vind ik een Blackberry of een Iphone veel minder asociaal dan een laptop omdat je je minder afschermt van anderen."

Tweet u dan in het Engels of het Nederlands? Willaerts: "Meestal antwoord ik in de taal waarin mensen de vraag stellen. Als ik zelf iets tweet, is het doorgaans in het Engels. Gewoon omdat de meeste van mijn bronnen ook Engelstalig zijn. En ja, waarschijnlijk ook om zo meer mensen te kunnen bereiken met mijn posts."

Sara Morillo

De drie favoriete Twitteraccounts van Clo Willaerts.

"Veel mensen zouden direct heel wat rockstars aanraden, maar ik wil daarmee breken. Er zijn 3 bedrijven waar ik veel respect voor heb."

1. "Flanders DC, een Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit. Op Twitter geeft het regelmatig subtiele hints over hoe iemand creatief moet zijn in een bedrijf. Ik vind dit schitterend."

2. "AVEVE. Toen ik voor mijn dochter cupcakes wilde maken, stelde ik op Twitter de vraag waar ik de kleurstof voor de versiering kon kopen. Direct kreeg ik een antwoord van AVEVE, die ook actief zijn in de baksector, dat zij dat verkopen. Het bedrif heeft een automatische zoekmachine die trefwoorden in tweets opspoort die rechtstreeks te maken hebben met het bedrijf."

3. "Telenet bleef heel lang afzijdig van Twitter. Het bedrijf heeft heel wat tijd genomen om zich goed voor te bereiden op de komst van een Twitteraccount. Verschillende teams werden opgeleid om te zorgen voor een goede werking van de sociale netwerksite. Het heeft lang geduurd, maar Telenet heeft nu een ongelofelijk grote waarde op Twitter, dankzij de lange voorbereidingswerken."

Lees meer over:

Onze partners