Caffeine helpt Google te versnellen

09/06/10 om 17:12 - Bijgewerkt om 17:12

Na een vertraging van zes maanden, lanceert Google dan toch zijn nieuwe indexeringssysteem. Door de invoering van 'Caffeine' zou de zoekmachine tot 50 procent sneller nieuwe zoekresultaten weergeven.

Caffeine helpt Google te versnellen

© Belga

Het nieuwe systeem, dat het voorbije jaar uitvoerig is getest, was een noodzakelijke ingreep, meent Google. Door opkomst van blogs, filmpjes en sociale netwerksites duurde het altijd maar langer om nieuwe sites of nieuwe inhoud te vinden.

De vorige index bestond uit verschillende lagen die op regelmatige basis opnieuw geanalyseerd moesten worden. Het indexeren en het opnemen van de nieuwe resultaten gebeurde niet dadelijk na elkaar. En het is juist die vertraging, die Google wou aanpakken.

Caffeine zal het web in kleinere hoeveelheden voortdurend analyseren, waarna veranderingen onmiddellijk zullen worden doorgevoerd in de index.

Google zegt met Caffeine in te spelen op de toekomst van het internet, dat zal blijven groeien. Een verschil zal de gebruiker momenteel niet echt merken."En dat is eigenlijk een goed teken. Want dat betekent dat het Google gelukt is het vertrouwde niveau te vertalen naar de veranderende informatiestroom.", klinkt het bij Carrie Grimes van Google.

Lees meer over:

Onze partners