Britse tieners krijgen 'paniekknop' op Facebook

12/07/10 om 14:13 - Bijgewerkt om 14:13

Britse tieners die de sociale netwerksite Facebook gebruiken kunnen sinds maandag een 'paniekknop' installeren, waarmee ze misbruik kunnen melden.

Britse tieners krijgen 'paniekknop' op Facebook

© Reuters

De paniekknop is een gezamenlijk initiatief van Facebook en het Britse Child Exploitation and Online Protection Centre (CEOP).

Het gaat om een applicatie die kinderen en tieners kunnen installeren op hun startpagina en die linkt naar de Facebookpagina van CEOP.

Druk

De maatregel komt er na maandenlange onderhandelingen tussen CEOP en Facebook. Andere sociale netwerksites als MSN en Bebo beschikten al langer over een 'paniekknop', maar Facebook bleef weigeren en zei dat de eigen meldfunctie volstond.

De laatste tijd was de druk op Facebook echter fors toegenomen, na de verkrachting van en moord op een 17-jarig meisje door een 33-jarige veroordeelde zedendelinquent. De man had zich op Facebook voorgedaan als een tienerjongen.

Meer dan 40 politiechefs in het Verenigd Koninkrijk ondertekenden een brief waarin ze zich achter de oproep van CEOP voor een paniekknop schaarden.

Lees meer over:

Onze partners