Bellen naar telefoonnummers vanuit Gmail

26/08/10 om 17:19 - Bijgewerkt om 17:19

Google bindt de strijd aan met internettelefoniebedrijven als Skype.

Sinds woensdag is het voor gebruikers mogelijk om vanaf de gratis e-maildienst Gmail te bellen naar vaste en mobiele lijnen. Google gaat zo de strijd aan met applicaties als Skype.

Gesprekken binnen de Verenigde Staten en Canada zijn nog minstens tot eind dit jaar gratis, meldt Google op zijn officiële blog.

De kosten voor oproepen naar vaste en mobiele lijnen in andere landen verschillen van land tot land (lijst met tarieven), maar liggen volgens Google wel lager dan die van Skype.

Google zegt dat het de functie in de komende dagen beschikbaar gaat maken voor alle Gmailgebruikers in de VS. In het buitenland is 'Bellen met Gmail' voorlopig nog niet beschikbaar, maar ook daar wordt aan gewerkt.

Plugin

Bellen met Gmail lijkt op en werkt zoals een normale telefoon. Aangemelde Gmailgebruikers kunnen klikken op 'Call Phone' (bovenaan de chatlijst) en het gewenste nummer invoeren. Om te kunnen bellen moet wel de Google Voice-plugin geïnstalleerd zijn.

Google beschikte al over een chatfunctie met geluid en video, maar daarvoor moesten beide gesprekspartners aan hun computer zitten.

Lees meer over:

Onze partners