Asus onthult tablets met fysiek toetsenbord

05/01/11 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:26

De Taiwanese computer- en elektronicafabrikant brengt in 2011 vier nieuwe tablet-pc's op de markt, als concurrentie voor de iPad.

Asus onthult tablets met fysiek toetsenbord

De Taiwanese computer- en elektronicafabrikant Asus brengt in 2011 vier nieuwe tablet-pc's op de markt, als concurrentie voor de iPad van Apple. Asus zal de tablets aan het grote publiek tonen op de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas, die donderdag start.

De Eee Pad Slider beschikt over een 10,1 inch-aanraakscherm, twee camera's en een uitschuifbaar toetsenbord. Het toestel, dat een halve inch dik is en iets minder dan een kilogram weegt, wordt in mei op de markt verwacht en zal tussen de 500 en de 800 dollar kosten.

De Eee Pad Transformer is qua specificaties vergelijkbaar met de Slider, maar wordt geleverd met een extern toetsenbord. Deze tablet moet vanaf april te koop zijn voor tussen de 400 en de 700 dollar.

Een derde model, de Eee Pad MeMo, is met een 7 inch-aanraakscherm iets kleiner. Dit toestel wordt rond juni in de winkelrekken verwacht en zal tussen de 499 en 699 dollar kosten.

In tegenstelling tot de Slider, de Transformer en de MeMo - die op Android Honeycomb van Google zullen draaien - is de Slate een Windows 7-tablet. Deze beschikt over een 12,1 inch-aanraakscherm en een Intel Core i5-processor. De tablet gaat minstens 1.000 dollar kosten.

Tablets

De iPad van Apple mag zich in 2011 mogelijk aan heel wat concurrentie verwachten.

In november vorig jaar lanceerde Samsung al de Galaxy Tab, en ook HP en Research In Motion kondigden met respectievelijk de PalmPad en de BlackBerry PlayBook al te duchten concurrenten aan.

Lees meer over:

Onze partners