Apple wil revolutie in televisie

21/08/12 om 02:07 - Bijgewerkt om 02:07

Apple heeft plannen klaar om de traditionele televisiemarkt grondig door elkaar te schudden. Op een nieuw Apple TV-apparaatje zou het nu ook mogeijk worden om reguliere tv-zenders te zien.

Apple wil revolutie in televisie

© Reuters

Apple wil het het onderscheid tussen livetelevisie en 'on demand'-content helemaal wegnemen, schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. De Californische technologiegigant zou in overleg zijn met verschillende kabelbedrijven om ervoor te zorgen dat je ook reguliere tv-zenders kan ontvangen op het bestaande Apple TV-apparaatje.

Momenteel is Apple TV nog een mediakastje waarop mensen hun eigen video's foto's en muziek kunnen consumeren, films huren of op het internet surfen. Daarnaast wil Apple ook tv-zenders aanbieden via Apple TV.

Apple zou van de kabelaanbieders verlangen dat programma's automatisch worden opgeslagen in de cloud, zodat de gebruiker zelf kan bepalen wanneer hij televisie wil kijken.

Twitter

Apple heeft volgens The Wall Street Journal een iPad-achtige gebruikersinterface in ontwikkeling voor de nieuwe dienst. Daarnaast zal er volgens de krant een diepe integratie van sociale netwerken beschikbaar worden, zodat je bijvoorbeeld via Twitter tv-programma's kan delen.

Hoewel Steve Jobs voor zijn dood had aangegeven de tv-markt te willen gaan veroveren, heeft Apple hiervoor nog altijd geen concrete producten gelanceerd.

Televisietoestel

Wel gaan er al enkele maanden geruchten dat Apple met een eigen televisietoestel bezig is. Apple liet tegenover de Amerikaanse krant weten niet op de nieuwe geruchten te willen reageren.

Volgens geruchten inde gespecialiseerde pers zou Apple op 12 september en nieuwe iPhone en misschien ook en kleinere iPad lanceren. Wanneer de televisieplannen officieel voorgesteld zouden worden, is niet bekend. (Elmar Rekers/Elsevier/TV)

Lees meer over:

Onze partners