Apple rekruteert ex-Googlemedewerkers voor eigen Kaarten-app

24/09/12 om 11:46 - Bijgewerkt om 11:46

In iOS 6 heeft Apple de Google Maps-toepassing ingeruild voor een eigen Kaarten-app. Om die verder uit te bouwen doet het bedrijf nu een beroep op personeel van Google.

Apple rekruteert ex-Googlemedewerkers voor eigen Kaarten-app

Apple heeft Google Maps van de hand gedaan in het nieuwe iOS 6-besturingssysteem, en stelde daar een Kaarten-app op basis van eigen data voor in de plaats. Die toepassing hangt op dit moment echter nog met haken en ogen aan elkaar - deze Tumblr-blog lijst de grootste blunders uit de app op.

Er is dus dringend nood aan verbetering, en om dat te realiseren werft Apple naar verluidt een aantal (ex-)medewerkers van Google aan, die het befaamde kaartenplatform van de zoekgigant mee in elkaar gebokst hebben. Sommigen onder hen waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, aangezien ze zich tot vervelens toe moesten bezighouden met luttele updates van een min of meer compleet Google Maps-platform. Daar wordt nu grif gebruik van gemaakt door Apple, dat exuberante bedragen zou neerleggen om het ervaren ex-personeel van Google in te lijven.

Vraag blijft of deze lepe zet Apple zal helpen om een kaarten-applicatie uit te bouwen dat even robuust in elkaar steekt dan dat van Google. Het wordt alleszins een interessante concurrentiestrijd. (MI)

Lees meer over:

Onze partners