Apple gooit ook YouTube-app van iPhone

07/08/12 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

De groeiende rivaliteit tussen de Amerikaanse technologiereuzen Apple en Google eist een nieuw slachtoffer. De applicatie voor het videoplatform YouTube.

Apple gooit ook YouTube-app van iPhone

© Reuters

De YouTube-app zal niet meer ingebakken zijn in de nieuwste versie van het Apple-besturingssysteem iOS voor iPhone en iPad.
Gebruikers kunnen wel nog via de internetbrowser op de filmpjeswebsite. Daarnaast zou Google ook aan een nieuwe app werken.

"Onze licentie voor de YouTube-app in iOS is verstreken", verklaarde de woordvoerster van Apple.

Ook Google Maps verdwijnt

De applicatie is sinds de lancering van de Apple-telefoon in 2007 standaard geïnstalleerd op de iPhone. Dat de applicatie verdwijnt, is volgens experts een nieuw teken van de groeiende kloof tussen Apple en Google. Eerder werd ook al aangekondigd dat Apple in iOS 6 een eigen kaartendienst zal leveren, ter vervanging van het tot nog toe gebruikte Google Maps.

Het besturingssysteem van Google, Android, is aanleiding van de rivaliteit. Volgens Apple nam Google bij de ontwikkeling van Android elementen over van iOS. Het technologiebedrijf spande sindsdien al verschillende rechtszaken in tegen gsm-fabrikanten zoals Motorola en Samsung, die Android-toestellen produceren. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners