Amazon werkt aan eigen smarthpone

06/07/12 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

Amazon werkt aan eigen smarthpone

© Reuters

Onlinehandelaar Amazon werkt aan een eigen smartphone. Dat vernam het financiële nieuwsagentschap Bloomberg van twee bronnen betrokken bij het dossier. Amazon wil zo in concurrentie treden met de iPhone van Apple en de smartphones die op het Android-besturingssysteem van Google draaien.

Amazon, de grootste onlinewinkel, werkt voor de plannen samen met Foxconn, een Chinese leverancier van onderdelen voor smartphones die ook aan Apple levert. Amazon wil voor het toestel ook patenten over draadloze technologie verwerven.

Met de smartphone zou Amazone het gamma lowbudgettoestellen uitbreiden. Nu heeft het al de goedkope tablet-pc "Kindle Fire" in het gamma, een concurrent voor Apples iPad, en de Kindle, een e-reader.

Amazon geeft geen commentaar

Amazon weigert elke commentaar over het dossier. Overigens schrijft de Nederlandse technologieblog tweakers.net op basis van verschillende bronnen dat Amazon waarschijnlijk in september een Nederlandse site opent. Er waren al langer geruchten dat de internationale webwinkel in de zomer naar Nederland zou komen, klinkt
het. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners