Al één miljoen iPads verkocht

03/05/10 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

De tabletcomputer van Apple doet het uitzonderlijk goed ondanks de twijfels van analisten over het potentieel van dit technologische snufje.

Al één miljoen iPads verkocht

© Belga

Op 30 april is het één miljoenste exemplaar van de iPad over de toonbank gegaan. Het nieuwe technologische snufje van de Amerikaanse elektronicareus Apple doet het dus uitzonderlijk goed.
Sinds begin april is de iPad te koop in de Verenigde Staten. In het eerste verkoopsweekend gingen er meer dan 300.000 exemplaren de deur uit. Wegens het enorme succes daar stelden Steve Jobs en co de Europese lancering van de tabletcomputer tot eind mei uit.

Toen Apple de iPad voorstelde, stelden analisten zich nochtans vragen bij het potentieel van het nieuwe toestel, dat het midden houdt tussen een iPhone en een laptop. Maar die vrees blijkt nu ongegrond.

Afgelopen vrijdag lanceerde Apple een 3G-versie van de iPad. En ook die doet het niet slecht. Analisten schatten dat er de voorbije dagen al 300.000 exemplaren verkocht werden.

iPhone
De iPhone had 74 dagen nodig vooral het de kaap van de een miljoen verkochte exemplaren kon overschrijden. Sinds de start van de verkoop in 2007 zijn er al meer dan 50 miljoen van de mobiele telefoons verkocht.

Lees meer over:

Onze partners