3 handige nieuwsapps voor de iPad

22/04/11 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:47

Na wat voor velen lang wachten was, kwam de iPad 2 eindelijk op de markt. Wie er eentje gekocht heeft en nog niet zo goed weet wat er mee te doen helpen wij op weg. Een overzicht van drie handige nieuwsapplicaties.

Pulse

De applicatie Pulse werd ontworpen door twee studenten aan de Amerikaanse universiteit Stanford. Het werkt met RSS-feeds, een technologie om makkelijker websites en blogs te volgen.

Dat wil zeggen dat Pulse zelf geen nieuws bevat, maar je kan ingeven welke websites en blogs je interessant vindt. Als je dan inlogt op Pulse, zie je een overzicht van 'jouw' nieuws.

De twee studenten vonden andere nieuws-apps lelijk en onhandig. Daarom ontwikkelden ze Pulse. Naar eigen zeggen is Pulse dus 'nieuws lezen in stijl'.

http://www.alphonsolabs.com/about

Flipboard

Flipboard werkt met dezelfde technologie als Pulse, met RSS dus. De app personaliseert het nieuws op basis van de links die worden gedeeld in je persoonlijke berichtenstroom op sociale media zoals Twitter en Facebook. Via Flipboard kan je dus op een aantrekkelijke manier links ontdekken die jouw vrienden belangrijk vinden.

http://flipboard.com/

Instapaper

Instapaper is een service die je integreert in je andere nieuws-aplictaties, en die zelf ook een applicatie heeft. Een interessant artikel waar je nu geen tijd voor hebt, kan je aan de service toevoegen om later te lezen. Op een moment dat je meer tijd hebt zie je in Instapaper dan een mooi overzicht met alle dingen die je zeker nog moet lezen.

http://www.instapaper.com

(NC)

Lees meer over:

Onze partners