Video | Nieuws

Sprinkhanenplaag teistert Rusland (video)

Het zuiden van Rusland kampt met een sprinkhanenplaag van bijbelse proporties. Sinds de invasie op 20 juli begon zitten de insecten al in een gebied van 90.000 hectare groot, waardoor in drie regio’s zelfs de noodtoestand werd afgekondigd.

Inwoners spreken van insecten zo groot als een vinger, en zwermen zo indrukwekkend dat ze de hemel verduisteren. Een filmpje van Roman Eremtsov toont aan hoe erg de situatie is in Achikulak, in de regio Stavropol. Hij filmde duizenden sprinkhanen bij een kerk.

Vasilii Yegorov, een medewerker van het ministerie van Landbouw van Stavropol, zegt aan ABC News dat de sprinkhanen elk jaar voorkomen. Doorgaans worden ze echter uitgeroeid voor ze uitkomen, maar dit jaar migreerden ze uit andere Russische regio’s. Daardoor bedreigen ze een van de belangrijkste landbouwgebieden van Rusland.

Volgens Yegorov hebben de autoriteiten de plaag momenteel onder controle en spuiten ze dagelijks insecticide.

Het zuiden van Rusland kampt met een sprinkhanenplaag van bijbelse proporties. Sinds de invasie op 20 juli begon zitten de insecten al in een gebied van 90.000 hectare groot, waardoor in drie regio’s zelfs de noodtoestand werd afgekondigd. Inwoners spreken van insecten zo groot als een vinger, en zwermen zo indrukwekkend dat ze de hemel verduisteren. Een filmpje van Roman Eremtsov toont aan hoe erg de situatie is in Achikulak, in de regio Stavropol. Hij filmde duizenden sprinkhanen bij een kerk. Vasilii Yegorov, een medewerker van het ministerie van Landbouw van Stavropol, zegt aan ABC News dat de sprinkhanen elk jaar voorkomen. Doorgaans worden ze echter uitgeroeid voor ze uitkomen, maar dit jaar migreerden ze uit andere Russische regio’s. Daardoor bedreigen ze een van de belangrijkste landbouwgebieden van Rusland. Volgens Yegorov hebben de autoriteiten de plaag momenteel onder controle en spuiten ze dagelijks insecticide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content