Video | Nieuws

Spectaculaire maar confronterende beelden wrak Costa Concordia (video)

De Italiaanse politie heeft unieke beelden vrijgegeven van een duikexpeditie naar de binnenkant van de Costa Concordia. Het vlaggenschip van de cruisemaatschappij Costa Crociere kapseisde in januari 2012 voor de Italiaanse kust van Isola del Giglio. 32 mensen kwamen toen om het leven.

Op de beelden is te zien hoe een duiker eerst aan de buitenkant van het schip wat spullen bekijkt die er nog te vinden zijn. Mooie beelden, maar als de duiker echt naar binnen gaat wordt het confronterend: schoenen, schriftjes en andere bezittingen van de passagiers slingeren er nog rond. De video eindigt spectaculair, wanneer de duikers boven water komen in het centrale atrium van het schip, met zicht op de liftschachten en grote muurschilderingen.

In september 2013 zijn ingenieurs erin geslaagd om het schip weer rechtop te zetten, zodat het weggesleept kan worden. Dat zal vermoedelijk in de komende weken gebeuren.

De Italiaanse politie heeft unieke beelden vrijgegeven van een duikexpeditie naar de binnenkant van de Costa Concordia. Het vlaggenschip van de cruisemaatschappij Costa Crociere kapseisde in januari 2012 voor de Italiaanse kust van Isola del Giglio. 32 mensen kwamen toen om het leven. Op de beelden is te zien hoe een duiker eerst aan de buitenkant van het schip wat spullen bekijkt die er nog te vinden zijn. Mooie beelden, maar als de duiker echt naar binnen gaat wordt het confronterend: schoenen, schriftjes en andere bezittingen van de passagiers slingeren er nog rond. In september 2013 zijn ingenieurs erin geslaagd om het schip weer rechtop te zetten, zodat het weggesleept kan worden. Dat zal vermoedelijk in de komende weken gebeuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content