Video | Nieuws

Snapchat-hackers persen jongeren af

De hackers die vorige week Snapchat binnendrongen, persen jongeren af. Ze willen hun foto’s teruggeven in ruil voor geld. De federale politie maant de jongeren aan hier niet op in te gaan.

Vorige week raakte bekend dat Snapchat gehackt was, waardoor de hackers toegang kregen tot privéfoto’s. Die zaak krijgt nu een staartje.

Afpersers proberen jongeren bang te maken, door te beweren dat ze over hun foto’s beschikken. In ruil voor geld zouden ze de foto’s kunnen terugkrijgen.

De federale politie waarschuwt dat je niet mag ingaan op de eisen.

Momenteel worden er in Nederland alleen op zeer kleine schaal tests uitgevoerd met zelfrijdende voertuigen, maar Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz gaat de regels aanpassen met het oog op grootschaligere proeven.

Voortrekker

Schultz wil namelijk dat haar land een voortrekkersrol speelt bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en vrachtwagens.

Positieve bijdrage

Als de wagens zonder actie van de bestuurder op de snelweg ‘in een treintje’ kunnen rijden en met elkaar en met verkeerscentrales kunnen communiceren, kan dat volgens de minister een positieve bijdrage leveren aan de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en het milieu. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content