Seymour Hoffman overleed aan krachtige drugscocktail

Philip Seymour Hoffman © BELGAIMAGE

Heroïne, cocaïne, benzodiazepines, amfetamines en andere stoffen. Dat is de drugscocktail die acteur Philip Seymour Hoffman geveld heeft, is vernomen van de wetsdokter in New York.

Oscar-winnaar Philip Seymour Hoffman is overleden aan het innemen van een cocktail van drugs en medicijnen. “We moeten ervan uitgaan dat zijn dood het gevolg was van een overdosis”, dat heeft de wetsdokter in New York bekendgemaakt. “De doodsoorzaak was het gebruik van een mengsel bestaande uit heroïne, cocaïne, benzodiazepines, amfetamines en andere stoffen”, aldus Julie Bolcer. Verdere details kunnen nog niet meegedeeld worden, luidt het.

De Amerikaanse filmacteur werd op 2 februari in zijn woning in Manhattan (New York) aangetroffen. In zijn linkerarm zat een spuit. In de woning vond de politie meer dan 50 omslagen met een witte substantie.

Hoffman kampte sinds lang met een alcohol- en drugsprobleem. In 2006 werd hij voor zijn vertolking van de schrijver Truman Capote bekroond met een Oscar. Hij was 49 jaar. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content