Koen Meulenaere
Koen Meulenaere
Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack
Opinie

29/11/10 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

René (2)

Een vraagske, na het lezen van alle miserie van onze Rode Duivels bij de trip naar Voronezh. Stel dat René nog bondscoach was geweest, wat zou er dan gebeurd zijn?

Wij hebben het al ooit verteld: toen René trainer was bij Genk, moest hij op een dag, zoals het elke club verplicht wordt, op verplaatsing naar Charleroi. De chauffeur van de bus koos op het rond punt onderaan de autoweg de verkeerde laan, en moest een kleine omweg maken. Op het schema van René stond ingeschreven: 'Aankomst stadion 18.17u', maar door de wegvergissing stapte de Genkse selectie pas om 18.26u het Stade du Pays de Charleroi binnen.

René woest. Stuurde nog voor de aftrap een deurwaarder met een ingebrekestelling naar de busmaatschappij en deelde hen mee dat hij deze berijder niet meer wou zien op de verplaatsingen van Kaa Er Cee Genk.

Nu zijn busmaatschappijen geen maatschappijen waar ze zich veel gelegen laten aan opdondertjes met een Heizeldiploma. Dus veertien dagen later reed dezelfde chauffeur met dezelfde bus het parkeerterrein van de Cristal Arena op.

René, die eerst een practical joke van zijn spelers vermoedde, spatte bijna uit elkaar toen hij begreep dat ze zijn veto aan hun laars hadden gelapt. Weigerde in te stappen! Na lang discussiëren ging de selectie dan toch maar aan boord, en reed René met zijn eigen auto achter de bus aan. Ervoor riskeerde hij niet.

Was René nog bondscoach geweest, hij had die piloot uit zijn cockpit gesleurd, de stuurknuppel overgenomen, en die verroeste kist op het voorziene tijdstip in Voronezh aan de grond gezet. Op het plantsoentje voor het hotel. Met Russen is het als met buschauffeurs: je moet hen laten zien wie de baas is.

Koen Meulenaere

Onze partners