Video | Nieuws

Rellen bij Russisch degradatieduel

Het degradatieduel in de Russische competitie tussen Torpedo Moskou en Arsenal Tula werd zeven minuten lang stilgelegd door rellen. De supporters van Torpedo Moskou waren door de omheining gebroken. Daarna raakten de fans van beide clubs slaags met elkaar. De politie pakte enkele hooligans op. De Russische voetbalbond wil de clubs zwaar straffen. Op de website van Arsenal Tula staat te lezen dat het “incident zich voordeed in de 31e minuut bij een brilscore. De bezoekende supporters begonnen met stoelen te gooien richting de stewards. Toen de supporters van de thuisploeg reageerde met spreekkoren, braken de bezoekers door omheining en drongen ze door tot de oostkant, waar onder meer vrouwen en kinderen zaten. De scheidsrechter legde de wedstrijd meteen stil en stuurde de spelers naar de kleedkamers. Daarna kwam het tot verschillende gevechten in de tribunes en op de atletiekpiste rond het veld. Na zeven minuten werd de wedstrijd hervat. Torpedo Moskou won met 1-3. Het is al de vierde keer dat de supporters van Torpedo het te bont maken. Eerder werd de club al gestraft nadat fans oerwoudgeluiden maakten aan het adres van Zenit-speler Hulk. Toen moest de ploeg twee wedstrijden zonder publiek afhaspelen. In september en november moesten spelers van Rostov en Dynamo Moskou het dan weer ontgelden. “Torpedo mag zich verwachten aan een zware sanctie”, zei Sergey Chuban, directeur van de Russische eerste klasse.