Vlaamse regering gaat brexit-team versterken

© BelgaImage

De Vlaamse regering heeft beslist om het Departement Buitenlandse Zaken te versterken voor de duur van de brexit-onderhandelingen. Drie extra krachten zullen de Britse uittreding en de toekomstige relatie EU-VK mee opvolgen. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois vrijdag bekendgemaakt.

De Vlaamse regering volgt de brexit met argusogen. Het Britse vertrek uit de EU kan voor Vlaanderen belangrijke economische gevolgen hebben omdat jaarlijks voor meer dan 27 miljard euro uit naar Groot-Brittannië. De Vlaamse regering wil de brexit-onderhandelingen dan ook op de voet volgen.Het versterkt daarom het Departement Buitenlandse Zaken met drie medewerkers en dat voor de duur van de Brexit-onderhandelingen.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois: ‘Een versterking van het Brexit-team is geen overbodige luxe wanneer je kijkt naar de mogelijke gevolgen van de uittreding van het VK voor de Vlaamse handel. Het is cruciaal dat we niet enkel de onderhandelingen van kortbij opvolgen maar ook proactief de Vlaamse belangen verdedigen intrafederaal, Europees en met buitenlandse partners.’

Partner Content