Peeters 'verzet zich niet langer tegen hogere huurprijzen'

16/05/15 om 05:07 - Bijgewerkt om 05:07

CD&V verzet zich niet meer tegen de indexering van de huurprijzen. Dat zegt vicepremier Kris Peeters. De bijdrage van verhuurders zal volgens hem via de tax shift geregeld worden.

Peeters 'verzet zich niet langer tegen hogere huurprijzen'

© Belga

¨Dat zegt Kris Peeters in Het Nieuwsblad.

Daarmee lijkt er een einde te komen aan de discussie die binnen de meerderheid over de huurprijzen woedde.

De christendemocraten konden er een tijdlang niet mee leven dat de lonen door de indexsprong niet zouden stijgen, maar de huurprijzen wel. Dat zou huurders, die het financieel al moeilijker hebben dan eigenaars, dubbel treffen, was de redenering. De partij lag zo op ramkoers met coalitiepartner N-VA, die niet wou horen van een indexsprong voor huurders.

Princiepsakkoord

Peeters (CD&V) gaat op de kwestie in tijdens een interview met Het Nieuwsblad. "We zullen geen indexsprong van de huurprijzen doen, maar je kunt wel andere voorstellen en maatregelen nemen die een bijdrage vragen van wie verhuurt en verschillende woningen heeft", zegt hij. "Dat zal straks op tafel liggen." De vicepremier wil de kwestie in de discussie over de tax shift regelen.

Die tax shift moet er voor Peeters snel komen. "Er zijn duidelijke afspraken gemaakt. De premier heeft in het parlement ook verschillende keren gezegd dat er voor de zomer vooruitgang geboekt moet worden", Peeters denkt dat er voor de zomer een princiepsakkoord kan zijn, dat tegen september-oktober in wetten kan gegoten worden.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners