Play-off 1: Zulte Waregem laat koppositie liggen

Zulte Waregem-RC Genk: 2-2 © BELGA

Zulte Waregem moest op de zesde speeldag van play-off I vrede nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Racing Genk. Het liet zo de kans liggen om aan de leiding te komen.

In minuut 10 kwam de uitploeg eerst op voorsprong. Zulte Waregemverdedigers Karel D’Haene en Davy De fauw gaven Sekou Cissé vrijgeleide richting doel door knullig tegen elkaar op te botsen. De Ivoriaan van Genk was niet egoïstisch en bediende Ilombe Mboyo, die simpel kon binnentikken voor 0-1.

Tien minuten later maakte Zulte Waregem de gelijkmaker. Gouden Schoen Thorgan Hazard haalde uit van op 20 meter. De bal week nog even af op Genkverdediger Kara Mbodji, doelman Laszlo Köteles was kansloos.

Knappe lob

Thomas Buffel zorgde in de 56e minuut voor de 1-2. De voormalige Rode Duivel plaatste de bal met een knappe lob over het hoofd van Zulte Waregemgoalie Sammy Bossut in de verste hoek van het doel.

Zulte Waregem kwam in minuut 65 opnieuw langszij, dankzij Idrissa Sylla, die een lage voorzet van Raphaël Cacérès binnenwerkte.

Zaterdag is er in play-off I nog Lokeren – Club Brugge en zondag RSC Anderlecht – Standard Luik. In de stand heeft Standard met 40 punten één punt voor op Club Brugge (39), twee op Zulte Waregem (38) en vier op Anderlecht (36). Lokeren is (31) vijfde, Genk (29) sluit de rangen. (Belga/TV)