Zeshonderd mensen geëvacueerd in Zuid-Spanje wegens overstromingsgevaar

03/04/13 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

De 600 inwoners van een dorp in het zuidwesten van Spanje zijn geëvacueerd omdat de rivier Guardiana dreigde te overstromen.

Zeshonderd mensen geëvacueerd in Zuid-Spanje wegens overstromingsgevaar

© AFP

De zowat 600 inwoners van een dorp in Estremadura, in het zuidwesten van Spanje, zijn geëvacueerd omdat de rivier Guardiana dreigde te overstromen. Dat meldden de autoriteiten.

Eens de evacuatie voltooid, inspecteerden de hulpdiensten het terrein op eventuele schade, maar die was blijkbaar "niet significant", legt de lokale overheid uit in een mededeling. Drieëntachtig inwoners werden overgebracht naar een gymnasium in het nabijgelegen dorp Montijo en een bejaardentehuis. De andere inwoners brachten de nacht door bij familie of naasten. Volgens de media werden bij de evacuatie twaalf bussen ingezet.

"De toestand in het kleine dorpje Barbaño is opnieuw normaal, maar voorzichtigheid blijft geboden aangezien het debiet van de rivier nog niet significant is afgenomen en er opnieuw regen is voorspeld", zeggen de autoriteiten.

In heel Spanje viel in maart een recordhoeveelheid regen, waardoor het debiet in de stromen en rivieren erg hoog is. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners