Zeldzame geboorte van pandabeertje

17/09/12 om 17:46 - Bijgewerkt om 17:46

Een pandawijfje heeft in de zoo van Washington het leven geschonken aan een pandabeertje. Het baren van panda's in gevangenschap is een zeldzaamheid.

Zeldzame geboorte van pandabeertje

© Reuters

De geboorte vond zondagmiddag (Belgische tijd) plaats. Moederpanda Mei Xiang, een tot 2015 door China aan de VS uitgeleende panda, volgt haar boreling van zeer nabij hoewel zij er volgens artsen "zeer vermoeid uitziet". Mei Xiang schonk in 2005 ook al het leven aan Tai Shan in de zoo van Washington.

Het geslacht van de babypanda is nog niet bekend. Het kan nog zo'n twee weken duren voor de mama haar jong even alleen laat zodat de verzorgers het geslacht kunnen controleren.
De eigenaars van de zoo zouden immers graag willen dat de mama haar baby grootbrengt. Een webcam houdt hen beiden in de gaten.

Bedreigde diersoort

Panda's zijn een bedreigde diersoort. In China leven er in het wild nog 1.600 stuks terwijl er doorheen de wereld 300 in gevangenschap zijn. De wijfjes zijn slechts een tot twee dagen vruchtbaar per jaar.

Hoewel de gevangen panda's zich maar moeilijk voortplanten, werd in augustus ook al een panda geboren in de zoo van het Amerikaanse San Diego. Het was al het zesde jong van het wijfje Bai Yun. Het kleintje begint nu stilaan zijn oogjes te openen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners