Wolvin in Zoo van Barcelona verscheurd door eigen jongen

18/11/13 om 18:37 - Bijgewerkt om 18:37

Voor de ogen van vele bezoekers is een wolvin in de Zoo van Barcelona verscheurd door haar eigen jongen.

Wolvin in Zoo van Barcelona verscheurd door eigen jongen

© IMAGEGLOBE

Een wolvin is in de Zoo van Barcelona door haar eigen jongen verscheurd. Vier volgroeide jonge wolvinnen vielen voor de ogen van vele Zoo-bezoekers plots hun tien jaar oude moeder Penélope aan. De wolvin liep verschillende botbreuken op en moest door dierenartsen ingeslapen worden.

Het incident deed zich eind september al voor, maar werd nu pas door een intern bericht van de dierentuin bekend. De zoölogen hadden voor de aanval geen verklaring. Ze wezen er volgens de krant op dat er naar de Spaanse inheemse wolven weinig wetenschappelijk onderzoek is verricht en aanvallen op soortgenoten niet zelden voorkomen. Volgens schattingen wordt 15 tot 65 procent van de wolven, die in de vrije natuur omkomen, het slachtoffer van andere wolven.

Penélope en haar dochters haalden ruim twee jaar geleden al eens de krantenkoppen. Toen was de wolvin met een jonger dier over de drie meter hoge omheining gesprongen. De bezoekers moesten de Zoo tijdelijk verlaten. Een dochter volgde enkele dagen later het voorbeeld van haar moeder. De wolvinnen konden echter een tijdje later allemaal weer gevangen worden. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners