Winter wil niet vertrekken: weeral sneeuw in heel het land

24/02/13 om 08:22 - Bijgewerkt om 08:22

In grote delen van het land is het opnieuw aan het sneeuwen. Naar verwachting blijft het de hele dag sneeuwen.

Op vele plaatsen op de autosnelwegen in ons land is de linkerrijstrook niet bereidbaar vanwege sneeuwval. Dat zegt het Verkeerscentrum Vlaanderen. Ook de secundaire wegen liggen er glad bij. Bestuurders worden aangeraden hun snelheid te matigen.

Strooidiensten

Het Verkeerscentrum tekende desondanks maar één ongeval met hinder op afgelopen nacht. Dat was op het viaduct van Merksem. De strooidiensten zijn hard aan het werk om de wegen sneeuwvrij te maken. Maar het is onduidelijk hoe de situatie de komende uren zal evolueren, gezien het nog op vele plaatsen op dit moment sneeuwt.

Naar verwachting blijft de hele dag bijkomende sneeuw mogelijk. Nabij de kusten zal de neerslag 's middags overgaan in natte sneeuw. De noordoostenwind is matig, aan zee vrij krachtig.

Natte sneeuw

De maxima variëren van -2 graden in de Ardennen, net boven het vriespunt in het binnenland tot +4 graden vlak aan zee. Zondagavond en -nacht blijft het meestal bewolkt met af en toe lichte regen of natte sneeuw in Laag- en Midden-Belgie en lichte sneeuw in Hoog-Belgie. De minima variëren van -2 graden in de Ardennen tot +2 graden aan zee.

Maandag is het nog steeds bewolkt met van tijd tot tijd wat regen of natte sneeuw. In Hoog-België gaat het gewoon om lichte sneeuw. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige noordoostenwind. De maxima bedragen -1 graad in de Ardennen en +1 tot +4 graden elders.

De rest van de week is het overwegend droog en vooral de eerste dagen ook vrij somber. De middagtemperatuur schommelt rond 4 graden. In de tweede helft van de week wordt de kans op opklaringen groter en dan kan het overdag zo'n graad of 6 worden. 's Nachts blijft het kwik met het vriespunt flirten. (Belga/EE)

Onze partners