Winter slaat opnieuw toe: skiën kan in eigen land

08/02/13 om 07:29 - Bijgewerkt om 07:29

Er is opnieuw een forse winterprik op komst. Terwijl de Ardennen zich opmaken voor een sneeuwtapijt van 35 centimeter, krijgt de rest van het land alle mogelijke soorten winterse neerslag over zich heen.

Bij de start van de Krokusvakantie vertrekt een recordaantal Belgen op skivakantie, maar wie sneeuw wil zien, moet daarvoor niet naar het buitenland. In de streek ten zuiden van Samber en Maas en in de Oostkantons ligt een pak sneeuw dat op verschillende plaatsen tot 35 centimeter dik wordt. Ideaal om te langlaufen en te skiën.

Winteroffensief

Het winteroffensief heeft zich intussen in heel het land ingezet. Van aan de kust tot in het Oosten valt er sneeuw. Het KMI verwacht in de loop van de dag droger weer. In het weekend krijgen we wel opnieuw sneeuw, smeltende sneeuw of regen. Ook maandag wordt nog winterse neerslag verwacht.

Verkeer

De winterse buien zorgen vanochtend in ieder geval nog niet voor acuut gevaar op de hoofdwegen, zo is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum. De structurele files zijn niet langer dan normaal. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft in alle provincies, behalve West-Vlaanderen, preventief gestrooid.

Strooidiensten

In de provincie Antwerpen zorgt een vrachtwagen wel voor hinder op de E34 richting Turnhout ter hoogte van Ranst. De vrachtwagen staat er schaar in de grote bocht waar de E34 afsplitst van de E313 en moet getakeld worden. In de provincie Antwerpen gebeurden ook enkele kleine ongevallen, die echter niet allemaal gerelateerd waren aan gladheid.

Afgelopen nacht hebben de strooidiensten preventief 810 ton zout gestrooid. Vrijdagochtend is er niet meer gestrooid omwille van de positieve temperaturen. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners