Windenergie kan over vier jaar aan 7 procent wereldbehoefte voldoen

25/07/14 om 14:52 - Bijgewerkt om 14:52

Windenergie kan in 2018 aan meer dan 7 procent van de elektriciteitsvraag voldoen. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Navigant Research.

Windenergie kan over vier jaar aan 7 procent wereldbehoefte voldoen

© Belga

Windenergie maakte in 2013 even een dipje door, maar de sector kan de volgende vier jaar enorm groeien in opkomende economieën. Zo blijkt uit een projectie van onderzoeksbureau Navigant Research. Windenergie kan in 2018 aan 7,3 procent van de elektriciteitsvraag voldoen.

In belangrijke markten zoals de Verenigde Staten en Spanje heeft windenergie enkele tegenslagen moeten verwerken. De sector is momenteel goed voor 3 procent van de wereldwijde vraag, maar dat aandeel zou dus snel kunnen groeien.

'In 2013 tekende windenergie voor het eerst een dalende groei op sinds 2004, maar er zijn tekenen dat die vertraging slechts een uitzondering was', zegt Feng Zaho, directeur Onderzoek bij Navigant Research.

'Producenten van windturbines gaan op zoek naar nieuwe kansen in opkomende economieën, zoals Latijns-Amerika en Afrika, en ze ontwikkelen machines met een grote output in gebieden met lage windsnelheden. Zo kan de industrie naar verwachting toch 250 gigawatt aan capaciteit toevoegen tegen 2018.' (IPS/WB)

Lees meer over:

Onze partners