Wereld dooft het licht tijdens ‘Earth Hour’

© Reuters

In tientallen Belgische steden en gemeenten gaat zaterdagavond het licht uit voor ‘Earth Hour’, een jaarlijkse wereldwijde campagne van natuurbehoudsorganisatie WWF.

In tientallen Belgische steden en gemeenten gaat zaterdagavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur het licht uit voor ‘Earth Hour’, een jaarlijkse, wereldwijde campagne van natuurbehoudsorganisatie WWF. Met de actie in meer dan 150 landen wil de organisatie mensen aanzetten één of meerdere acties te ondernemen tegen de klimaatverandering, klinkt het. Aan het Atomium in Brussel vinden tijdens ‘Earth Hour’ een dansspektakel en een concert plaats.

In België gaat zaterdag het licht uit aan heel wat bekende monumenten, gebouwen en plaatsen, zoals de Grote Markt, de Reyerstoren, enkele metrostations en de basiliek van Koekelberg in Brussel. In Gent doven de lichten in en aan het stadhuis, het Belfort, de Minard Schouwburg en de Opera. Ook het stadhuis van Antwerpen, de kathedraal, diverse musea en districtshuizen doven de lichten. In Brugge doen onder meer het Belfort en de kathedraal het licht uit. Wanneer zaterdag om 20.30 uur het licht dooft aan het Atomium in Brussel, start voor het gebouw overigens een dansspektakel met onder meer choreografe Anne Kerckhof, hiphopper Azzedine Benzaza en danstalent Kalila Hermant.

‘Earth Hour’ vond voor het eerst plaats in 2007 in Australië. Daar deden toen 2,2 miljoen mensen het licht uit. Het jaar daarna volgden 500 miljoen mensen in meer dan 370 steden in 35 landen hun voorbeeld. Vorig jaar namen ongeveer 2 miljard mensen in 6.500 steden uit 150 verschillende landen deel aan de zesde editie van de actie, om symbolisch tegen de klimaatverandering te strijden.

Zaterdagochtend om 8.30 uur Belgische tijd doet Nieuw-Zeeland als eerste het licht uit en geeft zo het startschot voor de mondiale actie. Enkele bekende deelnemende monumenten zijn het Sydney Opera House, het hoogste gebouw ter wereld Burj Khalifa, de Eiffeltoren, de Brandenburger Tor in Berlijn, het Britse parlement en Buckingham Palace. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content