Walvis springt op plezierboot: drie gewonden

06/11/12 om 10:46 - Bijgewerkt om 10:46

Voor de kust van Port Elisabeth in Zuid-Afrika zijn drie mensen gewond geraakt nadat een walvis boven op een plezierboot sprong.

Walvis springt op plezierboot: drie gewonden

© Reuters

Een walvis is op een plezierboot gesprongen vlakbij Port Elizabeth in Zuid-Afrika (Indische Oceaan) en heeft de boot doen kapseizen, daardoor raakten drie mensen gewond. Dat melden de maritieme hulpdiensten.

"Volgens de bemanning voeren ze traag op ongeveer een kilometer van de kust toen een walvis voor de boot opsprong en op het schip viel. De drie mannen lagen in het water", vertelt Ian Gray, hoofd van de hulppost van Port Elizabeth.

Vuurpijlen

De redders hebben vuurpijlen gebruikt om de drie mannen terug te vinden. Die leefden nog maar waren gewond. Eén van hen, 41 jaar oud, is opgenomen in het ziekenhuis met gebroken ribben en een wonde aan een arm en aan een been. De twee anderen hebben oppervlakkige kneuzingen.

"De boot is zwaar beschadigd", zegt commandant Gray. Zo'n incident is zeldzaam.

Bultruggen

De slachtoffers hebben de soort walvis niet herkend, maar bultruggen werden onlangs nog gezien in dezelfde regio. De kusten van Zuid-Afrika zijn populair bij meerdere walvissoorten, vooral in de zuidelijke lente (oktober, november) en trekken zo heel wat toeristen aan.

Bultruggen zwemmen jaarlijks langs het land tijdens dit seizoen terwijl ze migreren naar de Arctische Oceaan, waar ze de zuidelijke zomer doorbrengen. (AFP/EE)

Lees meer over:

Onze partners