Waarschijnlijk tot half juli wisselvallig weer

01/07/12 om 09:38 - Bijgewerkt om 09:38

Ondanks een mooie start van de zomervakantie, lijkt de kans groot dat we minstens tot halverwege de maand juli wisselvallig weer krijgen.

Waarschijnlijk tot half juli wisselvallig weer

© ThinkStock

Zon, wolkenvelden en ook enkele buien wisselen elkaar deze namiddag af. Een klap onweer is daarbij niet helemaal uitgesloten. De wind waait matig uit het zuidwesten. Aan de kust staat een krachtige wind. De maxima gaan van 16 tot 20 graden.

Vanavond klaart het op en verdwijnen de buien. Tijdens de nacht komen overal brede opklaringen voor. De minima schommelen tussen 8 en 12 graden.

Maandag blijft het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. De maxima variëren tussen 18 en 23 graden.

Dinsdag wordt er geregeld zon verwacht, maar de kans op buien met onweer neemt geleidelijk toe over het westen van het land. Woensdag en ook in de tweede helft van de week kunnen verspreid in het hele land een aantal regen- of onweersbuien voorkomen. De temperatuur loopt op naar zowat 25 graden woensdag, maar daarna wordt het minder warm.

Zoals het er nu naar uitziet, is de kans groot dat het tot halverwege de maand wisselvallig blijft. (Belga)

Onze partners