Volksgezondheid verhoogt alarmfase met oog op 'tropische driedaagse'

16/08/12 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:34

De FOD Volksgezondheid stelt een verhoogde waarschuwingsfase in naar aanleiding van het warme weer, dat voor de komende drie dagen voorspeld wordt.

Volksgezondheid verhoogt alarmfase met oog op 'tropische driedaagse'

© warm weer

Het gaat wel niet om een alarmfase voor een hittegolf, nuanceert de overheidsdienst. Concreet betekent de verhoogde waarschuwingsfase dat onder meer de minister van Volksgezondheid, de verschillende spoeddiensten, rusthuizen en huisartsenkringen gewaarschuwd worden voor het warme weer. Dat kan zorgen voor een mogelijke toevloed aan patiënten met uitdrogingsverschijnselen.

Waarschuwingsfase 2

Momenteel gaat het om waarschuwingsfase 2. Daarop volgt de alarmfase, maar zover is het dus nog niet.

De overheidsdienst raadt jonge kinderen en ouderen, die vatbaarder zijn voor warme temperaturen, aan om voldoende water te drinken, ook al hebben ze geen dorstgevoel. Ook wordt iedereen aangeraden om de schaduw op te zoeken en geen fysieke inspanningen te doen tijdens het warmste moment van de dag.

Vochtafdrijvende dranken vermijden

Daarnaast moeten vochtafdrijvende dranken zoals koffie en alcoholische dranken vermeden worden. Water, fruitsappen, thee, soep en yoghurt en lichte maaltijden met fruit en groenten zijn dan weer wel aan te raden. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners